Kategorier
Catering

Erbjud dina kunder i Stockholm foodtruck catering

Man blir alltid lika förvånad när det dyker upp foodtruck catering i Stockholm. Det som brukar vara en tom yta har plötsligt blivit en exotisk restaurang.

Det går faktiskt att överraska sina kunder med en exotisk matupplevelse mitt i veckan. Det företag som arbetar med catering vet vilken positiv effekt det har när de rullar in sin vagn och öppnar upp ett kök med väldoft. Vardagsrutinerna rubbas och man blir öppen för nya intryck.

I samband med festivaler, fotbollsevent eller olika typer av tävlingar är det numera vanligt att det står en foodtruck bredvid den som säljer grillad korv. Att utbudet är exotiskt gör det mer spännande och det vegetariska utbudet gör att alla kan äta det som serveras.

Men foodtruck catering passar också i små sammanhang

Det behöver inte vara ett stort evenemang för att en foodtruck ska passa in. En lansering av en ny produkt i butiken kan få extra uppmärksamhet om man exempelvis kan erbjuda vällagad catering från Foodtruck i Stockholm utanför entrén. Dofterna och köerna framför luckan drar till sig rätt sorts uppmärksamhet.

Mat från en foodtruck är så kallad streetfood vilket innebär att den serveras på samma sätt som en korvbricka. Det är lätt att ta den med sig och man kan äta den stående eller på en parkbänk. Maten är emellertid av hög kvalitet och den är tillagad från grunden. Oftast bygger recepten på traditionell mat från sydligare länder där falafel, hummus, sallad, aubergine, halloumi, rödkål, saltgurka och tahinisås är naturliga ingredienser.

Kategorier
Mat

Hemleverans av nyttiga matlådor

Med hjälp av en hemleverans av nyttiga matlådor går det att spara tid men samtidigt få goda och varierade matlådor istället för att göra dem själv på fritiden.

Det är inte lätt att få ihop livspusslet i dagens samhälle. Du ska lägga en full arbetsvecka och kanske även ha restid till och från arbetet. Dessutom ska du få tid till att göra allting som får dig att må bra både fysiskt och mentalt. Som att umgås med nära och kära samt att utföra någon typ av fysisk träning. Eller att bara vila ut med en god bok.

När du slutligen ska ta tag i ditt hushållsarbete så kan orken vara helt slut. Ändå måste du tvätta, städa, diska och laga mat. Då är det inte konstigt om du gärna väljer att ta till invanda recept eller halvfabrikat. Men om du istället beställer färdiga, nyttiga matlådor så kan du åtminstone få en väl sammansatt måltid till lunch, samtidigt som du slipper laga maten.

Smart med nyttiga matlådor med hemleverans

Om du väljer att beställa nyttiga matlådor med hemleverans så kommer du snabbt känna att du får mer fritid. Vilket i sig är mycket bra och tillräckligt. Men det kan även vara så att du inte längre struntar i att ta med en matlåda och istället slinker ut för att ta en lunch på en restaurang, vilket i sig kan vara trevligt men också ofta dyrt och tidskrävande.

När du bestämmer dig för att använda dig av nyttiga matlådor så finns det även andra fördelar. Du får dem hemlevererade och slipper åka till affären. Dessutom kan det hjälpa din hälsa att få en garanterat nyttig lunch istället för tomma kalorier eller att helt gå utan mat. Vilket i sig kan leda till dålig hälsa och sämre resultat under ditt yrkesutövande.

Kategorier
Catering

Catering i Uppsala sätter prägel på festen

Det bästa är när mat är så god att det bara vattnas i munnen. När maten för en massa människor samman. Lyckas med det med catering i Uppsala som sköter allt.

När det är dags att planera en fest, så är maten en stor del av en lyckad fest. Det är en sanning sedan gammalt – är man mätt och belåten, så har man det trevligare och blir på bättre humör. Maten kan vara en del av de stunderna man minns på festen. Den där extra goda maträtten som bara fick det att vattnas i munnen. 

Men vem vill egentligen stå och laga mat när man ska vara med på festen och njuta av dagen? Det finns en perfekt lösning för det och det är att anlita catering. En av fördelarna med att anlita catering är att det avlastar en och man slipper stå där själv med stressen och planeringen av maten. 

Att anlita catering är det perfekta för alla och gästerna blir minst sagt glada när de får smaka på vällagad mat gjord på riktigt bra råvaror. Att anlita catering är något för alla. Det finns något som passar alla smaker och därför blir det trevligare för alla. 

Mat för alla munnar hos catering 

Det finns flera bra anledningar att anlita catering. Det är inte bara att de underlättar för en under festen. Utan även för att de lagar mat som passar för alla. Att laga mat idag till ett helt gäng är långt ifrån enkelt. Den ena är känslig för gluten, den andra för laktos, en äter veganskt och en äter inte fläsk. Ja, det kan alltså vara väldigt klurigt. 

När man anlitar catering slipper man tänka på det. De har mat till alla, oavsett matpreferenser. Man kan alltså beställa flera olika rätter så att det ska finnas något för alla. Mycket bättre än så kan det inte bli. 

Så ha en lyckad fest i Uppsala och lämna över matlagningen till en catering som lagar mat med kärlek. Tänk på att ha en tydlig kommunikation om vad som önskas i matväg för att alla ska bli nöjda.

Läs mer om detta på webbsida: mat-verkstan.se

Kategorier
Mat

Njut av vällagad mat på japansk restaurang i Stockholm

Det finns inget bättre än riktigt god mat. När den dessutom blir serverad kan det bli ännu lite bättre. Njut av mat från en japansk restaurang i Stockholm.

Ända sen Elin hade flyttat till Stockholm för cirka ett år sen, så hade hon lagt alldeles för mycket pengar på utemat. Men det kändes inte onödigt, varför skulle hon stå och laga mat hemma, när precis allt hon sökte efter fanns i Stockholm? Elin älskade dessutom mat och ville ha variation inom det området.

Givetvis hade Elin sin favorit där hon nästan ansågs vara en stamkund. En av de saker hon inte kunde få nog av, det var sushi. Elin nöjde sig inte med stadens näst bästa sushi, utan hon skulle ha den bästa av den bästa. Därför hade hon under det här året testat sig fram på alla sushirestauranger som fanns och hon hade en vinnare.

Japansk restaurang, det självklara valet

Elin älskade att njuta av maten och när hon äntligen hittat sushi på Kungsholmen, så hade hon hittat rätt. På en japansk restaurang serverade de exakt den mat hon så länge hade letat efter. Den var väl tillagad och restaurangen hade även ett stort utbud av olika maträtter.

Elin visste att hon aldrig behövde gå hungrig därifrån. Det var även det perfekta stället att ta med sig både vänner och familj till. Det passade också utmärkt både som lunch eller middag. En smak av Japan i hjärtat på Kungsholmen. Bättre än så blev det inte.

Kategorier
Arbete

Moderna kassasystem ger stora mervärden

Vad är det värsta man kan tänka sig som restaurangägare? Svaret är att de kunder man har väljer att inte komma tillbaka. Vilket givetvis alltid är en utmaning, men om man lyckas med detta så har man också en säker inkomst – detta oavsett om man fokuserar på lunch eller lite finare mat för kvällarna.

Mycket av hemligheten i att lyckas med detta handlar om service. Att maten är bra spelar sällan någon roll om en kund tvingas sitta och vänta, om beställningen försvinner eller om man känner att man till synes blir ignorerad av personalen. Det handlar om att man betalar för en helhetsupplevelse där mat och dryck är en del av detta. Genom att välja ett modernt kassasystem så kan du som restaurangägare skapa ett bättre flöde genom hela verksamheten.

Personalen erbjuds en enklare hantering av både beställningar och betalningar – och kunden får, genom att själv ta ansvar, också en enkel väg att beställa den mat man vill ha och betala den nota man får, när man själv vill. Man använder sig av mobilen och där man via en webbläsare kan göra beställningar och betalningar på ett enkelt sätt – har du ätit klart och känner dig nöjd: du betalar notan och går ut genom dörren. Smidigt, eller hur?

Fördelar med moderna kassasystem

För dig som restaurangägare så innebär detta moderna kassasystem att du kan spara in en massa pengar genom att skapa en effektivare organisation där dels alla vet vad de ska göra – och där man också får en roligare arbetsplats med bättre arbetsmiljö.

Viktigt att säga gällande dessa moderna kassasystem är att de är skalbara och att de kan anpassas mot alla typer av behov. Det spelar ingen roll om du har en lyxkrog eller en restaurang där ni har många gäster under exempelvis lunchen: allt går att anpassa utifrån givna behov.

Och, via ditt kassasystem kan du även exempelvis skriva ut dagens menyer, göra tillägg och highlighta specialerbjudanden. Kunden å sin sida kan exempelvis även göra en beställning – och en betalning – på väg till din restaurang och ha maten klar när hen anländer. Det är ett system som är på väg att revolutionera hela branschen. Ta steget redan idag! Läs mer om kassasystemet här https://www.kassasystem.ai/

Kategorier
Konditori

Konditori Stockholm – ta ditt fika på allvar

Dags att skapa ett riktigt eget ställe i Stockholm? Att ha en plats dit man ständigt återvänder – ett riktigt stammisställe – är något som verkligen sätter guldkant på tillvaron. Det kan handla om en pub, en restaurang eller om ett klassisk konditori – huvudsaken är att man har någonstans där man känner sig hemma och där man vet vad som serveras och vem som serverar detta.

Ett klassiskt konditori i Stockholm blir den plats där du kan varva ner efter en stressig dag på jobbet, dit du kan gå efter en shoppingrunda och där du sätter dig för att njuta av något av det svenskaste som finns: en riktig fika.

Stockholm har, liksom andra större städer i världen, förändrats under senare år. De större kedjorna tar över marknaden inom i stort sett alla områden. Man ser det strömlinjeformade snarare än det unika och det finns någonting sorgligt över detta.

Att exempelvis kunna gå in på ett unikt konditori i Stockholm och avnjuta en kaffe bryggd med kärlek, bakverk skapade från grunden och exempelvis en macka där brödet är bakat i en regi är numera ganska sällsynt. Det handlar istället om att kliva rakt in i en ny sorts fikakultur där vi rakt igenom tagit till oss ett mer amerikanskt koncept: stora kaffekoppar, extra stora bullar, samma inredning överallt och priser som matchar storleken på bakverket.

Fika på ett konditori i Stockholm – värna om traditioner

Det är inte att fika på ett svenskt sätt – det är att fika på ett mer vulgärt och ogenomtänkt sätt: man tar en kopp kaffe och man gör detta utan eftertanke och utan hänsyn till vad en fika egentligen handlar om. Nämligen att varva ner, mysa, känna ett lugn inombords och där man gör detta i en inbjudande atmosfär.

Lyckligtvis finns det fortfarande några ställen som erbjuder detta kvar i Stockholm. De har blivit färre, mycket färre, men de som finns kvar har också lyckats skapa en kundkrets som alltid återvänder. De har stamgäster och du kan bli en av dessa. För varje fika du tar på ett klassiskt konditori så tar du ett aktivt beslut i att bevara våra traditioner.

Kategorier
Catering

Cateringfirma gör att du kan slappna av

Mat är viktigt för att dina gäster ska trivas. Med en cateringfirma får ni god mat och bra service, oavsett om ni har en stor eller liten tillställning.

Vad har bröllop, studentmottagningar och konferenser gemensamt? Att de blir bättre med mat och tilltugg, så klart! Oavsett vilken tillställning eller högtid du planerar så kan en cateringfirma sätta guldkant på festligheterna. Dessutom utan att du själv behöver kämpa i köket, handla eller ta hand om disken efteråt.

När någon annan tar hand om maten kan du slappna av helt och njuta av festligheterna. Det går även utmärkt att beställa mat till andra tillställningar, som kanske inte är direkt festliga. Konferenser, föreläsningar och bolagsstämmor, till exempel. Även då kan det vara skönt att anlita en kompetent cateringfirma som ordnar allt från tillagning till disk.

Flexibelt med cateringfirma

En erfaren cateringfirma har bra koll på alla allergier och matpreferenser som finns, vilket gör att det finns något för alla. Att själv försöka laga mat till många människor, plus balansera allergier, korskontaminationer och allas matpreferenser kan var snudd på omöjligt. Då är det skönt att kunna luta sig mot kunnig och utbildad personal som dagligen tar hand om liknande event och samtidigt håller högsta kvalitet.

Småsnittar, tilltugg och wraps, eller trerätters middag med sittande gäster. Oavsett vad du föredrar finns det en cateringfirma som kan hjälpa till. Även med servering, om det är något du önskar. Kanske ska du fira jubileum, eller bara vill skämma bort medlemmarna i din bokklubb? Ett perfekt alternativ för både små och stora tillställningar. Boka catering här: cateringfirman.se

Kategorier
Artiklar

Skall man skjutsa många kan man hyra buss i Västerås

När de äntligen hade hittat kyrkan som de ville gifta sig i låg den lite krångligt till och alla skulle bli tvungna att ta bilen dit. Den enkla lösningen var då att istället hyra buss i Västerås.

Ja, det var ett riktigt vackert och romantiskt litet kapell de hittat. Problemet var att det låg långt ute på landet och det fanns bara en liten grusväg som ledde dit. Gästerna blev bekymrade och började prata samåkning. Den enklaste lösningen tog det faktiskt ett tag att komma på.

En av gästerna som inte hade bil bestämde sig för att hyra buss i Västerås och dela kostnaden med de andra. Lösningen blev en fullträff. Alla träffades och hann prata med varandra under färden dit. När de kom fram var de ett alldeles lagom uppsluppet och sammansvetsat gäng.

Regnet öste naturligtvis ner just den dagen men det gjorde inget. Kapellet var litet men alla kunde vänta i bussen och ingen blev blöt eller sur. När vigselceremonin var över åkte gästerna till bröllopslunchen tillsammans. Brudparet som skulle åkt häst och vagn valde att följa med i den varma bussen.

Så kan man göra, men man kan hyra buss i Västerås för mindre högtidliga tillfällen

Det är enkelt och bekvämt att hyra buss. De moderna bussarna har gott om benutrymme och det finns självklart toalett i alla bussar. Bagageutrymmet är stort, så vill man hyra buss för att åka på julmarknad i Hamburg finns det gott om plats för julklapparna.

Kategorier
Artiklar

Mättare och gladare med tapas

En kväll på restaurang ska vara lite mer än att bara stoppa in mat i munnen. det ska vara roligt och trevligt också. Med tapas får du allt samtidigt plus att det smakar bättre. Vad väntar du på?

Framåt kvällen är det inte alltid som spisen och det egna köket lockar. Visst, alla vet att du är El Kock Numero Uno, men även en sådan kan tycka det är trevligt att äta något som någon annan lagat.

Så vad väljer du och vart vill du gå? Stora städer verkar föda fram nya restauranger varje dag och alla vill förstås ha dig som gäst. Det finns mycket god mat och ofta är det så att det är något speciellt du är sugen på just den dagen. Vet du inte? Då är det tapas i Stockholm du är ute efter.

Tapas alla dagar

Nej, riktigt så fungerar inte de flesta av oss. Vi kan äta flingor och fil hundra dagar av hundra men varm mat vill vi variera. Då är en tapasrestaurang det givna valet. Du vet vad du får men du kan alltid välja något nytt ändå. Till skillnad från de flesta ställen behöver du inte heller välja den enda, ganska trista, vegetariska rätten, för det finns alltid flera.

Tapas är maten för den som njuter av vegetarisk mat. Tapas är också rätt för den som älskar skaldjur, fisk, ost och kyckling. Smaker blandas och kompletterar varandra. Vin eller öl till och något litet sött som avslutning och kvällen är räddad.

Kategorier
Catering

Vegetarisk mat till festen

Fler och fler blir vegetarianer och det är inte så konstigt. Det finns många anledningar till att välja vegetarisk kost. Visste du om att köttindustrin står för hela 15 % av växthusgasutsläppen i världen? Djur, miljö, plånbok och hälsa är några av de vanligaste orsakerna till att människor väljer att bli vegetarianer. Vegetarisk mat är dessutom gott och fräscht!

Vegetarisk mat till festen?

Ja, varför inte! Det är smidigt att välja vegetarisk kost så behöver man inte svara på så många frågor om exakt vad det är i maten och istället kan man koncentrera sig på att prata med sina gäster. Man slipper den där tunga och uppblåsta känsla man kan få av att äta kött och kan röra sig smidigt och ledigt. Idag är många människor vegetarianer och det är inte särskilt konstigt att ha en helvegetarisk meny till sin fest, snarare känns det modernt och sunt.

Buffé, smörgåstårta eller wraps

Även om maten är vegetarisk finns det såklart en mängd anrättningar att välja mellan beroende på vad det är för fest och vad för mat som passar där. Ifall det är ont om sittplatser på festplatsen kan det vara bra med något som man kan äta smidigt stående som till exempel wraps. Vill man ha något mer klassiskt kan man till exempel välja en smörgåstårta eller en vanlig (men ovanligt god) vegetarisk buffé. Vad du än väljer för typ av mat till din tillställning så går det alltid att hitta ett gott vegetariskt alternativ!

Vegetarisk catering i Stockholm

När man letar bland catering-alternativ i Stockholm så finns det mycket att välja på. Så varför inte testa vegetarisk catering? Stockholm, nordens huvudstad, är känt för att vara trendkänsligt och i tiden. Det speglas såklart även i matkulturen. Det är lätt att få bra vegetarisk catering i Stockholm. Testa själv på din nästa fest!

Mat som passar de flesta

När man lagar eller beställer mat är det bra att göra eller ta något som passar de flesta. Vegetarisk mat kan både vegetarianer och köttätare äta utan problem. Du slipper irritationen som kan uppstå när någon känner sig förbisedd eller missförstådd. Det blir inga diskussioner kring vad som är rätt eller fel när det bara finns ett alternativ. I många fall finns det redan allergiker som man måste ta hänsyn till och genom att välja vegetarisk mat så gör du det lite enklare för dig själv.

Vackert och nyttigt

Du vill dina vänner väl och du gör dom gott genom att välja att bjuda på vegetarisk mat. Vegetarianer undviker en rad olika sjukdomar och är i mindre grad drabbade av åldersdiabetes, njursten och vissa typer av cancer. Grönsaker och frukt är fulla med antioxidanter och vitaminer som gör nytta på både insidan och utsidan. En vegetarisk buffé är dessutom vacker med alla färger som finns i vår natur. Tänk dig själv en klarröd paprikaröra och en härlig tabbouleh med färsk grön persilja, en fröjd för både ögon och mun!