« Visa alla nyheter

fredag 29 november 2019

Senaste nytt 29/11 -19 14:37

1:a advent på söndag och då kanske man tjuvstartar med en julskinka för att få den där goda mackan med lite för mycket pålägg för ens bästa och en rejäl dos senap (vi gör det iaf)

Därför tänkte vi dela med oss av ett fantastiskt recept på en av våra hemgjorda som återfinns på julbordet här på bryggan. Smaken i denna kommer från enbär och @hernogin

500gr slotts original
500gr socker
0,5dl ättika 10%
1 dl gula senapsfrön
1dl bruna senapsfrön
0,5 dl colemans senapspulver
6 st enbär, mortlade
3cl Hernögin

Blanda socker, ättika och gin och låt det stå lösa upp. Blanda sedan i övriga ingredienser och låt stå i rumstemperatur över natten, sedan är den redo att moffas ihop med skinkmackan.
Såklart går det lika bra utan gin men det ger en intressant smakbrytning.
Enjoy🎅🏻❄️⛄️🤶🏻
#jul #hernögin #härnösand #brygghuset #högakusten #lokalt #gin