Kategorier
Artiklar

Ta hjälp av en flyttfirma i Härnösand

Fler och fler har börjat inse värdet i att ta hjälp av en professionell flyttfirma i samband med en flytt. Detta kan illustreras av en medelstor svensk stad i form av Härnösand. En stad som börjat röra på sig rent befolkningsmässigt och som har en positivt utveckling sett till inflytt kontra utflytt. Något som gör att bostadspriserna ökar, att fler bostäder byggs och att fler flyttar sker. Varför väljer man en flyttfirma i Härnösand, en relativt liten stad där många skulle kunna klara av flytten på egen hand – med hjälp av några vänner?

Vi skulle säga att det handlar om samma anledningar som varför man väljer en flyttfirma i större städer i Sverige. Det hela kokar ner till att en flytt är jobbig att genomföra. Hur roligt är det att packa? Hur roligt är det att planera och att hyra bil, kontakta kompisar och att bära ett helt bohag mellan två fasta punkter? Svaret är att det inte är särskilt skoj och att det heller inte spelar någon roll om vilken stad det handlar om: att anlita en flyttfirma blir en bekvämare lösning. Ett annat starkt argument till varför denna lösning är attraktiv handlar om kostnaden. Numera och sedan några år tillbaka så kan man anlita en flyttfirma med Rut-avdraget tillgängligt och detta innebär konkret att du som ska flytta kan dra av halva kostnaden för arbetet på din deklaration.

Beloppet motsvarande rut-avdraget är redan draget på den faktura du erhåller och flyttfirman sköter allt administrativt med Skatteverket. Den enda du behöver göra är att se till att du är berättigad att använda Rut samt att företaget du planerar att anlita är registrerat för F-skatt.

Flytta till Härnösand med en flyttfirma

Härnösand är en vacker stad placerad 5 mil norr om Sundsvall och staden är Residensstad i Västernorrlands län. Man är känd för en vacker natur och som den stad som öppnar upp porten till Höga Kusten. Efter några år i dvala har det återigen börjat röra på sig rent befolkningsmässigt; många hemvändare väljer att köpa villor i staden och flertalet attraktiva satsningar på nybyggnationer av både lägenheter och villor har skapat en het marknad.

Fördelen med Härnösand kontra Sundsvall är just priserna för bostäder. Marknaden ligger på en låg nivå jämfört med övriga landet och man får väldigt mycket bostad för sina pengar – oavsett om man talar om bostäder på Härnön och de centrala delarna eller fastlandet med exempelvis Lövudden i centrum. Det finns definitiv anledning att se över en flytt till Härnösand. Med en potentiell etablering av Northvolt i Timrå så kommer priserna säkerligen att öka radikalt.

Härnösand har det mesta man behöver som barnfamilj: hockeyhall, badhus, slalombacke, idrottsanläggningar och en underbar natur där stranden Smitingen är ansedd som en av Norrlands – om inte Sveriges? – vackraste. En flyttfirma i Härnösand kan hjälpa dig att komma på plats, oavsett var i Sverige du ska flytta från. Med Rut-avdraget så blir det prisvärt att komma på plats i denna norrländska pärla.