Kategorier
Catering

Vegetarisk mat till festen

Fler och fler blir vegetarianer och det är inte så konstigt. Det finns många anledningar till att välja vegetarisk kost. Visste du om att köttindustrin står för hela 15 % av växthusgasutsläppen i världen? Djur, miljö, plånbok och hälsa är några av de vanligaste orsakerna till att människor väljer att bli vegetarianer. Vegetarisk mat är dessutom gott och fräscht!

Vegetarisk mat till festen?

Ja, varför inte! Det är smidigt att välja vegetarisk kost så behöver man inte svara på så många frågor om exakt vad det är i maten och istället kan man koncentrera sig på att prata med sina gäster. Man slipper den där tunga och uppblåsta känsla man kan få av att äta kött och kan röra sig smidigt och ledigt. Idag är många människor vegetarianer och det är inte särskilt konstigt att ha en helvegetarisk meny till sin fest, snarare känns det modernt och sunt.

Buffé, smörgåstårta eller wraps

Även om maten är vegetarisk finns det såklart en mängd anrättningar att välja mellan beroende på vad det är för fest och vad för mat som passar där. Ifall det är ont om sittplatser på festplatsen kan det vara bra med något som man kan äta smidigt stående som till exempel wraps. Vill man ha något mer klassiskt kan man till exempel välja en smörgåstårta eller en vanlig (men ovanligt god) vegetarisk buffé. Vad du än väljer för typ av mat till din tillställning så går det alltid att hitta ett gott vegetariskt alternativ!

Vegetarisk catering i Stockholm

När man letar bland catering-alternativ i Stockholm så finns det mycket att välja på. Så varför inte testa vegetarisk catering? Stockholm, nordens huvudstad, är känt för att vara trendkänsligt och i tiden. Det speglas såklart även i matkulturen. Det är lätt att få bra vegetarisk catering i Stockholm. Testa själv på din nästa fest!

Mat som passar de flesta

När man lagar eller beställer mat är det bra att göra eller ta något som passar de flesta. Vegetarisk mat kan både vegetarianer och köttätare äta utan problem. Du slipper irritationen som kan uppstå när någon känner sig förbisedd eller missförstådd. Det blir inga diskussioner kring vad som är rätt eller fel när det bara finns ett alternativ. I många fall finns det redan allergiker som man måste ta hänsyn till och genom att välja vegetarisk mat så gör du det lite enklare för dig själv.

Vackert och nyttigt

Du vill dina vänner väl och du gör dom gott genom att välja att bjuda på vegetarisk mat. Vegetarianer undviker en rad olika sjukdomar och är i mindre grad drabbade av åldersdiabetes, njursten och vissa typer av cancer. Grönsaker och frukt är fulla med antioxidanter och vitaminer som gör nytta på både insidan och utsidan. En vegetarisk buffé är dessutom vacker med alla färger som finns i vår natur. Tänk dig själv en klarröd paprikaröra och en härlig tabbouleh med färsk grön persilja, en fröjd för både ögon och mun!