Kategorier
Artiklar

Mättare och gladare med tapas

En kväll på restaurang ska vara lite mer än att bara stoppa in mat i munnen. det ska vara roligt och trevligt också. Med tapas får du allt samtidigt plus att det smakar bättre. Vad väntar du på?

Framåt kvällen är det inte alltid som spisen och det egna köket lockar. Visst, alla vet att du är El Kock Numero Uno, men även en sådan kan tycka det är trevligt att äta något som någon annan lagat.

Så vad väljer du och vart vill du gå? Stora städer verkar föda fram nya restauranger varje dag och alla vill förstås ha dig som gäst. Det finns mycket god mat och ofta är det så att det är något speciellt du är sugen på just den dagen. Vet du inte? Då är det tapas i Stockholm du är ute efter.

Tapas alla dagar

Nej, riktigt så fungerar inte de flesta av oss. Vi kan äta flingor och fil hundra dagar av hundra men varm mat vill vi variera. Då är en tapasrestaurang det givna valet. Du vet vad du får men du kan alltid välja något nytt ändå. Till skillnad från de flesta ställen behöver du inte heller välja den enda, ganska trista, vegetariska rätten, för det finns alltid flera.

Tapas är maten för den som njuter av vegetarisk mat. Tapas är också rätt för den som älskar skaldjur, fisk, ost och kyckling. Smaker blandas och kompletterar varandra. Vin eller öl till och något litet sött som avslutning och kvällen är räddad.